Produsul a fost adăugat

Sari la conținut

🚚 Transport rapid | 2-3 zile lucrătoare! 🚚

    Ce mai citim vara asta? Noutățile lunii iunie

    17 Jun, 2022
    Ce mai citim vara asta? Noutățile lunii iunie

    Vara este la început și deși ne așteaptă trei luni de distracție și soare, uneori timpul pare insuficient pentru toate activitățile pe care ni le-am programat.

    Ne așteaptă zile pline din zori și până seara, zile de peripeții, aventuri și premiere. Dar totuși, nu putem să nu includem în programul nostru, poveștile. Cărțile ne cresc cu fantezie și ne deschid imaginația până la nesfârșitul gândului. Personajele ne primesc cu brațele deschise pe un tărâm magic, de unde toți prind a desluși taine încă necunoscute.

    Și în iureșul copilăriei se nasc povestiri care mai de care mai atrăgătoare. Noi am cules câteva dintre ele și le-am adus, așa cum ne-am priceput mai bine. Iată cu ce te așteptăm luna aceasta.

    Visătorii sunt ușor de recunoscut, prin privirea cuprinzătoare și tresăriri de inimă zburdalnică acompaniată de dor de ducă. Pornind de la picturile lui Marc Chagall, cartea „Călătorie pe un nor” surprinde frumusețea aventurii și dorința de a afla mai mult. Lumea este plină de culoare și își lasă amprenta pe fiecare călător. Te invităm pe tine și pe micuțul tău să descoperiți toate nuanțele ce compun imaginația nestăvilită a cutezătorului.

    Se spune în cultura noastră că omul îi frate cu natura, însă acest lucru este valabil în orice context. Poate că noi oamenii construim, dar puterea ne-o tragem din resursele infinite ale creației vegetale. Și atunci când cele două conlucrează se naște o adevărată artă, menită să mângâie și cele mai ascunse suflete. Pornind de la principiile arhitecturale ale lui Hundertwasser, „Casa fanteziei” surprinde prin povestea savuroasă a prieteniei om-natură. 

    Egiptul antic a fost întotdeauna o sursă de fascinație pentru oamenii din toate timpurile. Acolo unde lumea înnobila viața cu frumos, la malul Nilului se legau prietenii între oameni și hipopotami. Istoria artei din cartea „Micul Nun” este prezentată prin intermediul unui limbaj accesibil chiar și celor mici. Povestea urmărește aventura începută încă din Antichitate și continuată în muzeele lumii.

    Așa cum fiecare om are o poveste și semințele țes istorisiri. Plantate cu răbdare, udate și apoi ajutate să crească, ele își cântă devenirea prin freamăt de frunze. Deși știu că sunt mai fragile odată sădite, continuă să ofere bucurie. Pornind de la picturile lui Gustav Klimt, „Protectorul copacului” ilustrează povestea unui copac al cărui rod salvează vieți. Răbdarea, înțelepciunea și dragostea pentru mediu sunt câteva din valorile ascunse între paginile cărții.

    Lucrurile simple ne fac fericiți. Din lucruri simple se nasc lecțiile mari și experiențele care ne cresc. Dar poate cel mai frumos aspect al copilăriei este chiar jocul ca formă de învățare. Pornim în aventură alături de Tea și Cameleon, doi frați de pe o planetă cât o firimitură de biscuit. Imaginația lor este susținută de vizualul armonios, de cromatica aleasă pentru fiecare povestire în parte. Dar ei își creează propria lume, unde totul e posibil și bun. 

    Cel mai frumos mod de a te învăța este distrându-te. Iar distracția e cu atât mai mare, când citești versuri însoțite de culoare. Vizitează geografia României prin rime și poezie și însoțește-l pe celebrul Raton Pălărie în aventurile sale. Aici nu e cale de întors. Echipați corespunzător pornim pe poteci cu tradiție, vizităm castele și depănăm amintiri cu tovarășii de călătorie. Să-i dăm cu praf de steluțe și să prindem viteză, în ghetuțe.

    Prieteni, parteneri și amatori de mistere, câinii detectivi Pete și Bob au un nou caz de rezolvat. Viața pentru cei doi amici nu-i deloc plictisitoare, nici chiar atunci când sunt invitați la o petrecere. Ce să vezi, surpriză mare, tortul a dispărut înainte măcar de a fi servit. Din el a mai rămas doar un dinte. Suspect e puțin spus. Și cu atâția invitați flămânzi cine să fie oare hoțul de dulce? Un lucru este clar, treaba devine serioasă.

    Ai zice că nu te mai poate surprinde nimic la ce poți găsi într-o grădină. Bucăți de unelte, jucării, dar și multe năzdrăvănii se ascund prin curtea omului. Dar ce te faci când găsești un ou fără proprietar. Straniu ca înfățișare, nici prea mic, dar nici prea mare. Cazul de față e special, cum să afli al cui e și mai ales, cum să-l aduci la mămica lui înainte de a scoate puișorul căpșorul? E un caz demn de Pete și Bob. Oare i-au descoperit căsuța?

    Așadar vara se anunță plină, de aventuri cu adrenalină. Pornește alături de micuțul tău pe norul imaginației și bucurați-vă de poveste. Nu toate încep cu „A fost odată”, cele mai multe se scriu chiar sub ochii noștri, trebuie doar să ne deschidem sufletul și să deznodăm gândirea…

    Expresul vacanței pornește acum!

    From our Instagram

    LIVRARE GRATUITĂ

    La comenzi peste 300 lei

    PLĂȚI ÎN SIGURANȚĂ

    Plătești la curier în momentul livrării