Copiii au nevoie de artă și povești așa cum au nevoie de iubire și joacă.
Cărțile de artă îmbină armonios ilustrațiile cu narațiunea, oferind lecții valoroase despre viață atât celor mici, cât și celor mari.
Alături de personajele lor preferate, copiii își dezvoltă creativitatea, imaginația, gândirea abstractă și inteligența emoțională. Devin mai deschiși și mai curajoși. Iar odată cu lumea înconjurătoare, se descoperă pe ei.
Unde mai pui că, atunci când citești împreună cu copilul tău, te conectezi cu el și te relaxezi, într-o atmosferă ludică și creativă.
Așadar, continuăm seria lecturilor din colecția de artă și îți prezentăm o nouă carte pentru copii pe care o vei îndrăgi.
„Protectorul Copacului”, o poveste izvorâtă din artă
Cartea s-a născut din opera pictorului Gustav Klimt „Arborele vieții”, oferind tinerilor cititori o poveste profundă, transpusă în imagini și cuvinte ce deschid porțile imaginației către un tărâm fascinant.
Astfel, copacul din fresca marelui artist capătă puteri magice și devine elementul central al poveștii. El va călăuzi pașii protectorului său, Djalil, un tânăr curajos alături de care veți porni într-o aventură plină de mister.
De asemenea, tehnica de ilustrare a lui Anja Kaluss este inspirată din bogatul univers decorativ al lui Klimt. Așadar, ilustrațiile în tonuri aurii se unesc cu scrierea lirică într-o poveste captivantă, plină de învățăminte.
De la sămânță la...copac
Asemeni poveștii care a încolțit din opera lui Klimt, firul aventurii noastre își are rădăcina într-o sămânță misterioasă. Așa începe povestea lui Djalil, un băiat care este prieten în secret cu bătrâna Minoa. Într-o zi, ea îi dă o sămânță foarte prețioasă și îi cere să o protejeze. Astfel, Djalil devine gardianul copacului magic, al cărui fruct va salva vieți.
Cum? Rămâne să aflați voi restul poveștii!
Povestea le expune cititorilor, într-o manieră autentică, idei despre importanța valorilor transmise din generație în generație, despre provocările întâlnite atunci când îți creezi propriul drum în lume, precum și despre legătura sacră dintre om și natură.
Astfel, lectura devine o experiență personală emoționantă, capabilă să impresioneze copii și adulți, în egală măsură. O poveste scurtă, dar care reușește să transmită atât de multe mesaje.
Despre înțelepciune, răbdare și credință
Morala poveștii reiese printre rândurile și ilustrațiile detaliate, îndrăznețe, colorate cu atâta măiestrie.
Copacul este natura, iar tânărul băiat reprezintă legătura profundă pe care omul o are cu aceasta.
Sămânța reprezintă viața, și, asemenei acesteia, Djalil va crește și va ajunge la maturitate precum arborele magic.
Desigur, pe parcursul evoluției sale, acesta întâlnește multe obstacole și învață nenumărate lecții. Cu fiecare pagină parcursă, cei mici se familiarizează cu teme precum înțelepciunea, dragostea pentru natură, credința, răbdarea și adevărul. Așadar, povestea se transformă într-o experiență pozitivă de învățare.
Descoperă arta prin povești!
Cărțile de artă pentru copii sunt cel mai bun instrument pentru a-i apropia de această lume fascinantă. Iată de ce, „Protectorul Copacului” nu este doar o poveste plină de simboluri, legende și învățăminte. Cartea este o adevărată lecție de artă.
Într-o manieră ludică, aceasta le face cunoștință copiilor cu renumita pictură murală a lui Gustav Klimt „Arborele vieții”, o capodoperă ce îl va ajuta pe micuțul tău să își dezvolte latura artistică.
Ajută-l să descopere lumea imaginației, precum și aspectele vieții reale ascunse printre filele de poveste.
Încurajează-l să experimenteze și să exploreze creațiile omului, descoperind arta în toate formele sale.
Noi te așteptăm cu cele mai frumoase titluri pentru micuții dornici să se aventureze în universul artei!