
Iepuraș, vânătoare de ouă și pregătiri intense.
Este timpul să intrăm în starea de sărbătoare. La fel ca în perioada Crăciunului, și Sărbătorile Pascale sunt importante pentru cei mici. Ce mai, Paștele reprezintă o perioadă distractivă pentru copii. Aceștia se bucură de ouă de ciocolată, cadouri și timp petrecut cu familia.
Cu toate acestea, piticii au nevoie să înțeleagă de ce sărbătorim Paștele, de unde provin tradițiile noastre și faimosul Iepuraș.
Poate fi dificil să faci acest lucru, deoarece, la vârste fragede, concepte precum „moarte” și„ înviere” pot fi mai greu de înțeles. Mai ales când piticii așteaptă cu nerăbdare ouăle de ciocolată aduse de Iepuraș. Așadar, te sfătuim să abordezi delicat subiectul.
Noi ne propunem să te ajutăm să răspunzi oricărei întrebări curioase. Așadar, fiți cu ochii pe noi până la final.
Tiptil, descoperim semnificații, legende și povești cu morală.
Cum îi explic copilului semnificația biblică?
Ei bine, indiferent că ești creștin practicant sau nu, înțelesurile creștine ale Sărbătorilor Pascale se numără printre noțiunile de cultură generală.
Ai putea începe prin câteva conexiuni logice. Adu-i aminte de Crăciun și nașterea pruncului Iisus, fiul lui Dumnezeu. Povestește-i puțin despre misiunea sa, dând exemplu din scenele biblice.
Când ajungi la semnificațiile Sărbătorilor Pascale, te sfătuim să pui mai mult accentul pe „Înviere” și pe faptele bune făcute de Mântuitor. Cei mici pot face diferența între fapte bune și rele și, astfel, înțeleg mai ușor.
Le poți spune cum a fost El răpit de oameni, evitând, desigur, detaliile mai puțin plăcute ale crucificării. Iar prin sacrificiul Său, Iisus Hristos a reușit să obțină iertare în fața Tatălui pentru faptele noastre rele.
De aceea, sărbătorim în fiecare an gestul suprem făcut de Fiul lui Dumnezeu.
Dar care este legătura cu Iepurașul și de unde vine el? Hai să aflăm.
Legenda Iepurașului de Paști
Conform poveștilor, îndrăgitul Iepuraș își are originile într-un mit anglo-saxon.
Zeița Eostre, cunoscută drept zeița primăverii, răsăritului și fertilității, a găsit într-o zi de iarnă o pasăre rănită. Iar pentru a o salva, o transformă în iepure. Cu toate că nu mai era pasăre, animalul putea face ouă în continuare.
Astfel, la festivalul dedicat zeiței, care ținea din martie până în aprilie, iepurele a adus ouă viu colorate. Ouă pe care Eostre decide să le ofere copiilor drept de cadouri.
Astfel, de atunci și până în zilele noastre, venirea Iepurașului de Paști este așteptată în toată lumea.
Sărbătorile în familia lui Franklin
Cum Franklin este cel mai bun prieten al nostru și al copiilor de pretutindeni, am zis să împărtășim cu voi cum arată sărbătorile în familia țestoasei mult iubite.
Când bunicii lui Franklin anunță că nu pot ajunge la cina de Ziua Recunoștinței, el este dezamăgit. Părinții încearcă să-i explice micuțului situația, dar Franklin știe că sărbătorile se petrec mereu „împreună”. Așa că, ia o decizie neașteptată, de unul singur. Finalul vă va înduioșa, demonstrând cu adevărat semnificația sărbătorilor.
„Franklin și Ziua Recunoștinței” reprezintă un instrument ideal prin care îl poți introduce pe copilul tău în atmosfera de sărbătoare. Pe lângă detaliile legate de semnificații și tradiții, cei mici au nevoie de emoții și fapte. Cu ilustrații colorate, o mulțime de personaje și acțiune dinamică, cartea pentru copii îi cucerește și pe cei mari.
Important este ca, în final, cei mici să înțeleagă că sărbătorile înseamnă recunoștință, iubire, bunătate și timp petrecut alături de familie. Cu alte cuvinte, un prilej de bucurie prin care pot pune în practică toate aceste abilități.